Europees Voedselveiligheidsagentschap - Besmetting van kip met bacteriën - Conclusies
door voedsel overgedragen ziekte
Europese Autoriteit voor voedselveiligheid
voedselveiligheid
gevaren voor de gezondheid
pluimvee
veeteelt
7/4/2010 | Verzending vraag (Einde van de antwoordtermijn: 6/5/2010) |
6/5/2010 | Einde zittingsperiode |
Ook gesteld aan : schriftelijke vraag 4-7438
Uit een studie van het Europees Voedselveiligheidsagentschap blijkt dat 71 % van de karkassen van kippen in Europese slachthuizen besmet zijn met campylobacter. Dat is een bacterie die vooral bij kleine kinderen diarree en koorts kan veroorzaken.
In België zou 31 % van de kippen hiermee besmet zijn.
Anderzijds zou 19 % van ons pluimvee met de salmonellabacterie besmet kunnen zijn, terwijl 16 % het Europese gemiddelde is.
Graag had ik een antwoord gekregen op de volgende vraag:
Welke conclusies trekt de minister uit de studie van het Europees Voedselveiligheidsagentschap?