Vrouwelijk ondernemerschap, het e-ticket en fake news op de agenda van de Senaat

13/01/2020

Op maandag 13 januari 2020 kwam de commissie voor transversale aangelegenheden van de Senaat bijeen voor de bespreking van drie initiatieven.

Tijdens de behandeling van een voorstel van resolutie tot afschaffing van het papieren kasticket en de invoering van het e-ticket als norm, benadrukten de initiatiefnemers de milieuvriendelijkheid van de maatregel. Tevens werd de link gelegd met werk dat in 2018 tijdens de vorige legislatuur door de Senaat is verricht rond hormoonverstorende stoffen. Het thermisch papier dat vaak wordt gebruikt voor de afdruk van papieren kastickets, bevat immers bisfenol A. Deze hormoonverstoorder kan de gezondheid van de consument en van de winkelier in gevaar brengen. Tenslotte vroegen een aantal leden van de commissie om bij de invoering van een dergelijke maatregel rekening te houden met de mogelijke problemen die dit bij voornamelijk de kleinere handelaars zou kunnen veroorzaken.

Bij de inleidende uiteenzetting van het voorstel van resolutie om vrouwelijk ondernemerschap meer aan te moedigen en te steunen, ging de aandacht naar verschillende mogelijke ondersteunende maatregelen zoals het aanbieden van onderwijs dat niet uitgaat van genderstereotypering. Er werd beslist om het Adviescomité voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen van de Senaat om een advies te vragen over dit voorstel van resolutie.

Tenslotte begon de behandeling van het informatieverslag over de noodzakelijke samenwerking tussen de federale overheid en de Gemeenschappen inzake de bestrijding van fake news. Dit is een probleem dat de democratie en het vertrouwen in de rechtsstaat ondermijnt en zal door de commissie grondig onder de loep worden genomen.

Vrouwelijk ondernemerschap, het e-ticket en fake news op de agenda van de Senaat
Vrouwelijk ondernemerschap, het e-ticket en fake news op de agenda van de Senaat