Institutionele Aangelegenheden

Vrijdag 11 december 2020
vergadering om 14 uur - Zaal D

 1. Verzoek tot het opstellen van een informatieverslag met betrekking tot het interfederaal actieplan tegen racisme en discriminatie (van de heren Fourat Ben Chikha, Stijn Bex en Rodrigue Demeuse, de dames Soetkin Hoessen en France Masai, de heer John Pitseys, mevrouw Hélène Ryckmans, de heer Chris Steenwegen, de dames Farida Tahar en Fatima Ahallouch, de heren Philippe Courard en Jean-Frédéric Eerdekens, mevrouw Nadia El Yousfi, de heer André Frédéric, mevrouw Latifa Gahouchi, de heren Julien Uyttendaele, Bert Anciaux en Kurt De Loor, de dames Annick Lambrecht, Katia Segers en Sabine de Bethune, de heer Orry Van de Wauwer, mevrouw Stephanie D'Hose en de heer Willem-Frederik Schiltz), nr. 7-139/1.
  Rapporteurs: de heren Fourat Ben Chikha, Bert Anciaux, Orry Van de Wauwer en Willem-Frederik Schiltz, mevrouw Nadia El Yousfi en de heer Klaas Slootmans.
  Regeling van de werkzaamheden.

  1. Inventaris van de transversale aandachtspunten die in België zijn gerezen naar aanleiding van de COVID 19-crisis, nr. 7-181/1.
  2. Vergelijkend onderzoek naar de wijze waarop andere Europese Staten de COVID 19-crisis hebben aangepakt, nr. 7-182/1.

  Rapporteurs: de dames Sabine de Bethune, France Masai, de heren Bert Anciaux, Stijn Bex, Jean-Frédéric Eerdekens en Jean-Paul Wahl.
  Voorstelling van het verslag "De aanpak van de COVID 19-gezondheidscrisis " van het Waals Parlement.
  Voortzetting van de bespreking.


De Zoom-link wordt u op donderdag 10 december verzonden.