BELGISCHE SENAAT | ||||
________ | ||||
Zitting 2007-2008 | ||||
________ | ||||
12 maart 2008 | ||||
________ | ||||
SENAAT Schriftelijke vraag nr. 4-491 | ||||
de Martine Taelman (Open Vld) |
||||
aan de minister van Economie, Zelfstandigen en Landbouw |
||||
________ | ||||
Unesco - Wereldcultuurerfgoed - Belgische keuken | ||||
________ | ||||
aanduiding van herkomst Unesco cultureel erfgoed bescherming van het erfgoed klaargemaakt gerecht ambachtelijke productie |
||||
________ | ||||
|
||||
________ | ||||
Heringediend als : schriftelijke vraag 4-647 | ||||
________ | ||||
SENAAT Schriftelijke vraag nr. 4-491 d.d. 12 maart 2008 : (Vraag gesteld in het Nederlands) | ||||
De Franse president Sarkozy kondigde op 24 februari 2007 aan dat Frankrijk in 2009 als eerste land bij de Unesco een aanvraag zal indienen om de Franse keuken als wereldcultuurerfgoed te erkennen. Unesco werkt immers aan de mogelijkheid voor landen om immaterieel erfgoed ook te erkennen als werelderfgoed. Vandaar mijn vragen: 1. Heeft de geachte minister gelijkaardige plannen om een aanvraag in te dienen bij de Unesco om onze Belgische keuken als wereldcultuurerfgoed te erkennen? Is zij reeds bezig met het opmaken van een concreet dossier? Welke timing wenst zij te hanteren? 2. Zo ja, denkt zij specifiek aan bepaalde typisch Belgische gerechten (Belgische mosselen, frieten, pralines, chocolade, abdijbieren, Belgisch bier in het algemeen, Belgisch witloof, spruiten, Belgische kazen, vleesgerechten, …)? 3. Denkt zij nog aan andere immateriële zaken waarvoor België een dossier kan indienen? |