Zomerzitting van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa

20-24/06/2022

De zomerzitting van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PARE) vond plaats van 20 tot en met 24 juni 2022 in Straatsburg.

In het kader van de redactie van een verslag over "Recente uitdagingen voor de veiligheid in Europa: welke rol voor de Raad van Europa?", werd een interactief debat georganiseerd met als onderwerp de "Verdediging van de democratische veiligheid in Europa".

Volgende experten namen deel:

De PACE hield ook twee actualiteitsdebatten over de "Gevolgen van de blokkade van de Zwarte Zee" en "Het akkoord van het Verenigd Koninkrijk over asielzoekers en de kritische reactie van de regering op het besluit van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens".

Andere besproken punten waren de humanitaire gevolgen van de Russische agressie tegen Oekraïne, met bijzondere aandacht voor interne en externe migratie, en de verantwoordelijkheden voor de vernietiging van vlucht MH17. Er werd ook gedebatteerd over de gekende gevallen van politieke gevangenen in de Russische Federatie en over de noodzaak om de mensenrechten en de rechtsstaat in de Noordelijke Kaukasus te herstellen.

De parlementsleden bespraken ook :

Tot slot besprak de PARE de nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit Malta's lidmaatschap van de Raad van Europa, en het partnerschap voor democratie met het parlement van de Kirgizische Republiek.

Speciale pagina van de zomersessie
De Belgische delegatie in PARE

PACE