Reacties |
De onbemande automatisch werkende toestellen in het wegverkeer zullen de belastingplichtigen veel geld kosten en zijn volledig in strijd met het recht op vrijheid. Er zijn andere problemen die heel wat dringender zijn dan armzalige snelheidsovertredingen.
Mag ik u de raad geven een lijst te publiceren van de plaatsen waar die toestellen worden opgesteld? Dit zal voorkomen dat chauffeurs plots en op een ongelegen ogenblik de remmen dichtslaan. Bovendien wordt de kans kleiner dat de toestellen vernield worden.
Over de parlementaire onderzoekscommissies verscheen op onze web site een heldere tekst over "De appreciatie van politieke verantwoordelijkheden door een onderzoekscommissie van de Senaat".
Dit document is bijlage nr. 7 bij het Rwandarapport.
U vindt het op onze web site www.senate.be onder de rubriek:
"Officiële publicaties, nummer 1-611/14"
of rechtstreeks: http://www.senate.be/docs/lex/1/1-611/1-611-14_nl.html
Schoolmaaltijden zouden binnenkort niets meer mogen kosten aan de gemeenschap. Een leraar aan een gemeenschapsschool voor buitengewoon onderwijs rekent voor dat de prijs van het maaltijdticketje dus zal moeten verdubbelen.
Voor heel wat leerlingen uit kansarme gezinnen is de warme maaltijd op school echter de enige treffelijke en voedzame per dag. "Enkele leerlingen krijgen alleen op school warm eten. Tijdens de schoolvakantie eten ze thuis nooit warm. Ook niet in in de weekends."
Na de lentevakantie kan u de Senlex-databank raadplegen op onze web site
http://www.senate.be
Dan kan u zélf opzoeken waar precies een wetsvoorstel of wetsontwerp zich bevindt in de wettenfabriek die de Senaat ook is.
Als burger wil ik u graag feliciteren met uw uitgebreide Internetsite. Ik was aangenaam verrast daarop de tekst van de Grondwet te kunnen raadplegen. Op de regeringssite is die immers onvindbaar.
Alle Witte marsen ter wereld zullen nutteloos blijven zolang er geen passende en doeltreffende bescherming van het kind komt.
Hoewel alle beschaafde landen een wetgeving inzake kinderbescherming hebben, blijkt die ondoeltreffend wanneer ontvoerders grensoverschrijdend tewerkgaan.
Er bestaat een internationale wetgeving over oorlogsmisdaden. Waarom is er geen internationale wetgeving ter bescherming van onze kinderen ?
Verzoeken worden schriftelijk gericht aan de voorzitter van de Senaat. Hij verwijst ze naar de commissie voor Binnenlandse en Administratieve aangelegenheden.
Specifieke vragen of vragen over individuele dossiers worden doorgestuurd naar de bevoegde minister of de federale ombudsman.
Uiteraard worden lasterlijke, lichtvaardige of absurde vragen niet behandeld.
Een huisarts en een verpleegkundige weten hoe.
Hier volgen hun recepten.
De huisarts: Hoe is het mogelijk dat men zo maar naar een specialist kan gaan in een ziekenhuis met zware en vaak nutteloze apparatuur ? De ziekteverzekering zou maar half zo duur zijn, indien men eerst naar een huisarts moet gaan, die dan mag doorverwijzen naar een specialist.
De verpleegkundige: Sinds augustus '97 mogen griepspuiten alleen nog door een arts worden toegediend. Gevolg is dat de patiënt meer betaalt, het RIZIV meer terugbetaalt en u en ik daarvoor opdraaien.
"De wet zal een hulde zijn van het land aan alle Belgische vrouwen, die in de loop van de twee laatste oorlogen een bewonderenswaardig voorbeeld gegeven hebben van moed, fierheid en zelfverloochening." Deze plechtige woorden werden uitgesproken in de Senaat in 1948. Dat jaar gingen de Belgische vrouwen voor het eerst stemmen.
Een halve eeuw later hebben Belgische mannen en vrouwen gelijke politieke rechten. Vrouwen blijven echter in de minderheid in de politiek.
Het Adviescomité voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen van de Belgische Senaat maakte hierover een brochure. U kan deze brochure kosteloos verkrijgen bij het adviescomité:tel. 02/501.78.51.
De website van het adviescomité vindt u onder de web site van de Senaat www.senate.be
Ook de Federale voorlichtingsdienst verdeelt interessante brochures.
De catalogus van de FVD kan u gratis bekomen in het
Informatiecentrum,
Regentlaan 54 in 1000 Brussel
(tel. 02/514.08.00 -fax 02/512.51.25)
web site: belgium.fgov.be
Op onze web site www.senate.be vinden studenten voortaan een overzicht van recente handboeken en artikelen over ons tweekamerstelsel, de instellingen van de deelstaten, de parlementaire onderzoekscommissies en het statuut van de parlementsleden en de ministers.
Ontwikkelingssamenwerking was het centrale thema van het Scholierenparlement dat vergaderde in het halfrond van de Senaat. Tal van Senaatsfracties waren aanwezig op de slotzitting.
"In een tijd dat men de mond vol heeft over de kloof tussen burger en politiek, lijkt het mij vanzelfsprekend dat het werk van deze jongeren als het ware wordt beloond met een resolutie aangenomen in de Senaat", vond SP-senator Paula Sémer.
De Senaat volgde haar daarin en onderschrijft "het streven van de jongeren naar een betere wereld, een streven dat bij henzelf begint, maar zeker ook bij de hele Westerse samenleving. Dit veronderstelt een aanpassing van onze levenswijze om te kunnen komen tot een duurzame ontwikkeling".
Bovendien verzoekt de Senaat de Belgische regering bij de Vlaamse en Franse gemeenschappen aan te dringen aandacht te schenken aan het wereldburgerschap in het middelbaar onderwijs.
|
"Internauten aller landen, verenigt u !" Want met de Senaat kan u discussiëren op Internet. Schrijft u liever, gebruik dan onze gratis groene fax. Of stuur ons gewoon een brief. De Senaat leest en reageert.
De Senaat en de senatoren willen met u een echte dialoog aangaan. U stuurt uw bedenkingen over de Senaat of de senatoren. Wij zorgen voor antwoord of leggen het probleem voor aan een senator, een politieke fractie of zelfs een commissie. Wenst u een antwoord, zend ons dan een ondertekende tekst met uw naam en adres. Geef ons ook wat tijd om te reageren.
Informatiedienst van de Senaat
Leuvenseweg 7, 1009 Brussel -
groene fax: 0800/90989 -
e-mail: [email protected]
Bezoek onze uitgebreide web site www.senate.be !
U vindt er waardevolle informatie over de Senaat, de agenda van de plenaire vergaderingen, de databank van de senatoren mét foto, de schriftelijke vragen aan de regering gesteld, de verslagen van de vergaderingen, de wetsvoorstellen en wetsontwerpen, de Grondwet, het reglement van de Senaat én .... dit tijdschrift.
Slechts 15 frank voor het tijdschrift van de Senaat
Informatiedienst van de Senaat
Leuvenseweg 7, 1009 Brussel -
groene fax: 0800/90989 -
e-mail: info@senate.be
Het fotoboek van Kamer en Senaat kost 150 F.
U bestelt het op tel. 02/501.73.65 of fax 02/501.72.16
Opmerkingen voor de webmaster